NDU Post UTME Past Questions for Management – Accounting, Business Administration – Niger Delta University

ADS

Do you need NDU Post UTME Past Questions for Management Science? Do you want to Download Niger Delta University, Bayelsa Post JAMB Past Questions and Answers for the Department of Accountancy, Business Administration, Marketing , Office Information Management, Banking and Finance.

The Niger Delta University Faculty of Management Science objective are:

  • Produce graduate who are specialist in different field of Management.
  • Conduct and Promote research work in the field of Management Science.
  • Enhance the effective and efficient development of different section in the Nigeria Economy.

NDU Management Science Post JAMB Past Questions.

List of Departments in Faculty of Faculty of Management – The following are the list of undergraduate post utme past questions available for download in Niger Delta University faculty of Management Science.

Finance and Accountancy
i. Finance/Banking Insurance
ii. Accountancy

Business Administration
i. Management
ii. Marketing
iii. Office Information Management

Read Also. Download NDU Post UTME Past Questions for: Medicine, Law, Science, Art, Management Science, Engineering, Pharmacy

Benefit – NDU Post JAMB Past Questions

  • Pointer to Area of Concentration.
  • Help you know your speed for the actual exam.
  • Predict the outcome of the upcoming exam question.
  • Let one know if he/she has adequately prepared for the exam.
  • Give you confidence and make you relax on the deal day.

NDU Post UTME Past Questions for Accountancy

Olevel Admission Requirements for Department of Accountancy
Have five credit pass in not more than two sitting which must include English Language, Mathematics, Economics and two other subjects.

Post UTME Subject Combination
English, Mathematics, Economics plus any Social Science subject.

NDU Post UTME Past Questions for Business Administration

Olevel Admission Requirements for Department of Accountancy
Have five credit pass in not more than two sitting which must include English Language, Mathematics, Economics and two other subjects.

Post UTME Subject Combination
English, Mathematics, Economics plus any Social Science subject

How to get NDU Post UTME Past Questions for Management

How to Get NDU Post UTME Past Questions and Answers for Accountancy, Business Administration offered in the Niger Delta University, Amasoma

  1. Make a Call

    Call or whatsapp us on 08051311885 for the account number to make payment and how to received your complete copy of the past questions to be sent directly to your email address or whatsapp number.

  2. Mode of Payment.

    Mobile Transfer or Direct Bank Deposit.

  3. After Payment

    send us the following
    Depositor Name:
    Name of Product Paid for:
    Valid email address.

  4. DELIVERY ASSURANCE

    We will deliver the past question to you 10 mins after confirmation of payment to the email you will send to us.

Read/Download NDU Post UTME Past Questions Free Online

Niger Delta University
Wilberforce Island Bayelsa State.
Questions for Faculty of Management Science
Post JAMB Screening Test
Time: 1 Hour, 30 mins

Question Count: English (25) Maths (25) Econs (25) Govt (25)

Economics Questions Paper for NDU Post JAMB

51.Liquidation of Limited Liability Company implied that the
(A) Company may not pay its debts
(B) debts of the company can only be paid from its own assets
(C) debts of the company are paid from both business and private funds of the owners
(D) debts ofthe company must be paid from public funds only.

The law of diminishing marginal utility indicates that if a consumer increases his consumption of a commodity continuously, his
(A) total utility must fall
(B) marginal utility must fall
(C) Marginal utility may rise even though his total utility is falling
(D) marginal utility may fall even though his total utility may be rising.

One disadvantage of trade by barter is that
(A) people are happier when they exchange the same quantities of goods through the medium of money rather than by barter
(B) the person wishing to buy good X may not have good Y which is what the other person wants
(C) one person must always be cheated when trade takes place by barter
(D) it increases the initial cost of producing goods.

Scale of preference refers to.
(A) Consumers preference for luxurious goods
(B) The household monthly income
(C) list of goods and services in order of priority
(D) budget preparation without paying due regard to priority. –

A firm’s shut-down point is reached when the average revenue fails to cover the
(A) average variable cost
(B) marginal cost
(C) average total cost
(D) average fixed cost.

An imperfect market exists where
(A) the product is homogenous
(B) there is perfect information among the few buyers and sellers
(C) the product is homogenous
(B) there is perfect information from the market
(D) the location of some sellers gives them an advantage over others.

A scientific approach in economic analysis entails (A) a deductive method only (B) both inductive and normative methods (C) a normative method only (D) both inductive an deductive methods.

The Malthusian theory of population growth is often said to be
(A) ambiguous
(B) over simplified
(C) pessimistic
(C) optimistic

NDU Post UTME Questions and Answers – Cont Reading

The term ‘Near money’s best described as
(A) a financial instrument that is readily convertible
(B) government financial instrument that is convertible to cash
(C) time deposits with low nearest rates
(D) a financial asset that is convertible to cash.

The commercial banks differ from non-bank financial institutions because they
(A) contribute to economic development
(B) accept deposits withdrawal by cheque
(C) mobilize savings
(D) invest surplus funds.

Privatization and commercialization of public enterprises in Nigeria is necessitated by
(A) the IBRD conditions
(B) the government’s loss of interest in them
(C) their operational inefficiency
(D) the IMF conditions

Statutory organizations usually established by Acts of Parliament are called.
(A) public » corporations
(B) cooperative societies
(C) join-stock companies
(D) public enterprises

The largest liability appearing on the books of a commercial bank is.
(A) ca
(A) cash
(B) deposits
(C) loans and advances
(D) capital and reserves
(E) treasury bills.

Which of the following is not an indirect tax
(A) excise duty
(B) company tax
(C) import duty
(D) export duty
(E) Sales tax

By balance of visible trade we mean
(A) import and export of goods
(B) import and export of services
(C) balance of current account in the balance of payment
(D) Balance of Capital account in the balance of Payment
(E) all of them.

NDU Post JAMB Economics Subject Answers

51. A
52. D
53. B
54. C
55. D
56. D
57. B
58. D
59. C
60. B
61. C
62. A
63. E
64. E
65. E

If you Enjoyed This Post and Want More, Please Share it on Your Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*