TRCN Professional Qualifying Examination Past Questions with Answers PDF Download

ADS

Do you want to download Teacher Registration Council of Nigeria Past Questions?…. Are you looking for TRCN Professional qualifying Examination past questions.

Then your search end here.

TRCN is an agency of the federal Ministry of Education in Nigeria, she is saddle with the responsibilities of licensing of qualified teacher, through the conduct of professional exam and Interview.

These set of candidate are currently eligible to register for the Teacher Registration Council of Nigeria Professional exam,

Holder of:
NCE.
B.Ed.
MED.
Ph.D.
PGDE.
and PGE.

Before one is qualified to be called a professional teacher, he/she need to enrolled, write and pass the TRCN exam; and rumor has it that, most applicant do fail, as a result of this, we have complied the past question for those preparing for the upcoming exam.

we at stcharlesedu.com have compile the complete Teacher Registration Council of Nigerian (TRCN) Past Question.

This TRCN Final Qualifying Examination past questions and answer were compiled to serve as a reference materials and to help applicant in revision and exam preparation.

List of TRCN PQE Past Questions Combination

 S/n   Course Title  Course Code
1 History of Education 001
2 Philosophy of Education 002
3 Sociology of Education 003
4 Educational Psychology 004
5 Guidance and Counseling 005
6 Teaching Profession 006
7 Teacher Education 007
8 Classroom Management & School Organisation 008
9 Educational Technology 009
10 Subject Methodology 010
11 Child-Friendly School Theory & Practice 011
12 Curriculum Studies 012
13 Measurement and Evaluation 013
14 Educational Management 014
15 Special Education 015
16 Adult Education 016
17 Comparative Education 017
18 Educational Statistics 018
19 Educational Research Methods 019
20 English Language and Communication Skills 020
21 Use of Library 021
22 Basic Mathematics 022
23 Micro Teaching 023

Read Also.  Teachers Registration Council of Nigeria Certificate Sample

Download TRCN Past Questions.

Do you want to pass the TRCN Final Qualifying examination?
If yes, then get the trcn past questions and answer from us.
After sending it, you can download and print it out.
You can also view and study the pdf version on your computer or smart phone.

How to Download TRCN Professional Qualifying Examination Past Questions

To get the complete copy of the Past qualifying examination past questions and Answers.
Call or whatsapp me on 08051311885 on how to obtain your copy.

Cost of the Compile TRCN Past Question & Answer is N500.

Free TRCN Examination Questions Sample Copy

108. Technology refers to
a.an academic institution of learning.
b.Factor for production.
c.Application of scientific knowledge for practical problems.
d.Application of practical knowledge in technical schools.
Ans. C

109. Educational technology refers to aspects of education concerned with
a. Scientific approach to education knowledge.
b. Historical development.
c. Production of goods.
d. Learning.
Ans. A

110. Instructional technology refers to.
a. Religious messages.
b. Moral instructions.
c. Learning and teaching facilities.
d. Theories of instruction.
Ans. C.

111. The application of scientific knowledge in classroom for learning refers to.
a. Learning techno logy
b. Instructional technology.

116. The instructional mode of teaching is suitable for
a. large group instruction.
b. Small group instruction.
c. Higher level instruction.
d. None of above.
Ans. B

117. Interaction methodology is a common feature in
a. teaching.
b. Religious worship.
c. Lecturing.
d. Marketing.
Ans. A

118. Tutorial group methodology is a common feature in
a.Teaching.
b.Religious worship.
c.Lecturing.
d.Policy training.
Ans.C

119. What is classroom management?
Ans. This involves creating a conducive teaching and learning environment with minimal physical distraction, unruly behavior an time management.

120. Chalk board management demands that?
Answer: The teacher should plan and use the chalkboard to ensure neat, legible, sequential presentation (containing only essential content of the lesson).

121. Explain the relevance of instructional supervision in a school system.

Ans: Supervision is a quality assurance mechanism which helps teachers improve their performance.

122. School inspection aims to fulfill the following except?
a. To assess the standard achieved.
b. To make learning better for the learner.
c. To improve teachers performance.
d. To know the teachers.

Ans. D

123. Differentiate between school supervision and school inspection?
Ans; Supervision is at the formative stage, while inspection is at the summative stage.

124. Which of these is a continuous process aimed at maintaining teaching and improving quality?

a. School inspection.
b. School supervision.
c. Curriculum development.
d. F.l. R. S

Ans B

125. Which of these is a frequent activity aimed at evaluating school quality of teaching and learning?
a. School inspection.
b. School supervision.
c. Curriculum development.
d. F.l.R.S.

Teacher Registration Council of Nigeria TRCN Past Questions and Answers by Charles Obaleagbon on Scribd

If you Enjoyed This Post and Want More, Please Share it on Your Social Media

12 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*